Basiscursus ondernemingsraad:
Een vliegende start voor jullie als nieuwe OR

Tevreden cursisten
0 +
Zou mij opnieuw aanbevelen
0 %
Jaar ervaring
0
Klant­tevredenheid
0

Oprichten ondernemingsraad: 

aan het werk

Je staat als nieuwe ondernemingsraad te trappelen om aan de slag te gaan.
Maar er komt ook veel op je af.

  • Wat kan en moet je eigenlijk allemaal?
  • Hoe zorg je dat collega’s weten waar jullie mee bezig zijn?
  • En hoe kom je te weten wat er op de werkvloer speelt, zodat je dit met de directeur kunt bespreken?

 

Dit en meer ga je leren in onze ‘Basiscursus ondernemingsraad’.

Wij gaan jou helpen om jouw OR-werk met plezier en zelfvertrouwen te gaan doen. 

Samen met die andere betrokken collega’s heb jij je aangemeld toen de nieuwe ondernemingsraad werd opgericht.

  • Jij bent gekozen om de achterban te vertegenwoordigen. Je vindt het belangrijk dat de stem van de werknemers niet in een echoput belandt.
  • Jij bent bereid om er het allerbeste voor jouw achterban, de directeur, de organisatie en natuurlijk jezelf uit te halen!

 

Zo’n nieuwe taak kan best overweldigend zijn. Alles is nieuw en de WOR staat vol met wetten en regels maar is geen handboek soldaat. Wij gaan jou helpen om jouw OR-werk met plezier en zelfvertrouwen te gaan doen. 

Ben jij bereid om te investeren in jezelf ? Dan maken wij samen een ‘feest’ deze training!

Ervaringen met de Basiscursus OR:

DRIE DAGEN NIET INGEKAKT
" De verfrissende manier van lesgeven, deze was duidelijk, on point en erg fijn. De cursus was 3 dagen maar ik had geen enkele keer een moment van inkakken en daardoor is mij erg veel bij gebleven en was de cursus zo efficiënt mogelijk als hij maar kon zijn. "
Sebastian Jakobsen,
Van Doorne Nieuw OR-lid
HET CURSUSPLAN IS EEN LEIDRAAD
" niet strak het cursusplan volgen (is enkel een leidraad), de punaise in de ballon, beste Robbert..... en buiten de cursus uren ook aan teambuilding doen "
Harry Rooyakkers,
(Oude Rot in het vak) Gemeente Deurne, Ervaren OR-lid
GELIJK TOEPASBAAR IN DE PRAKTIJK
" Veel geleerd en uitkomst toepasbaar in de praktijk. Ongedwongen sfeer en veel geleerd. Onder andere over hoe de communicatie te verbeteren. "
Rudi Termaat,
Kingspan, Ervaren OR-lid.

Basiscursus ondernemingsraad

Tijdens onze ‘Basiscursus ondernemingsraad’ neemt onze OR-adviseur- en trainer jou bij de hand. Op een levendige en praktische wijze neemt hij je mee in de wereld van de medezeggenschap.

In kleine stappen: 

Leer je de stem van collega’s verzamelen en deze over te brengen.

Contact met je collega (de achterban) is de kurk waarop de medezeggenschap drijft. Dus zorg je goed voor hen en investeer je in die relatie!

Krijg je meer zelfvertrouwen en overtuigingskracht

Door aandacht voor jou als persoon kunnen jullie je werk beter doen. Als jij met zelfvertrouwen en overtuiging het OR-werk leert doen krijg je er meer voldoening van en geeft het je meer energie.

Ontstaat een hecht OR-team en lachen we veel samen.

De onderlinge verhouding is belangrijk als er een keer spanning op jullie OR-werk komt. Door samen aan opdrachten te werken in kleine of grote groepen wordt jullie onderliggende verbinding versterkt. Door met elkaar te lachen ontstaat en band en een gevoel van veiligheid waardoor een ieder zichzelf kan zijn.

Gaan we oefenen met de ‘Essentie van de medezeggenschap’

En vele andere casussen om jullie het gewoon te laten doen en door fouten te maken. Heb jij leren lopen zonder te vallen?

Oefen je met jouw positie richting de directeur / bestuurder

Inzicht in deze relatie en verhouding geeft uitzicht op het creëren van nieuwe mogelijkheden om als OR met de bestuurder tot het beste resultaat te komen.

Raak je bekend met de ‘Essentie van medezeggenschap’

De Essentie is een compleet stappenplan dat jou helpt om je OR werk te doen. Als je deze stappen volgt, werk je effectief naar concrete resultaten toe. Ik leg je alle stappen uit zodat jij ze in de praktijk kan toepassen.

Maatwerk

Elke nieuwe ondernemingsraad heeft zijn eigen uitdagingen en wensen. Niet raar, want geen enkele organisatie is hetzelfde. Onze ‘Basiscursus ondernemingsraad’ is daarom altijd op maat gemaakt. Samen met jou kijken we welk type training nodig is of dat een langer trainingsprogramma een beter idee is. Uiteraard is een traject voordeliger dan een dagdeel. Na afloop van het gratis intakegesprek ontvang je een voorstel en een overzicht van de kosten.

Wil je toch nog meer weten of heb je nog een vraag? Geen probleem. Wij helpen je graag verder. Stuur een mail, app of bel ons. Zo weet jij zeker of wij de juiste partij zijn om jouw ondernemingsraad te helpen.

HBU komt graag bij je langs voor een gratis intake en of kennismakingsgesprek.

Meer weten over De Basiscursus ondernemingsraad?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Waarom wil je deze training volgen?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen? Laat het ons weten 

Heb je nog een vraag of wil je meer informatie over ons aanbod? Bel, app of mail ons gerust. We helpen je graag verder. Voordat we een intake plannen, inventariseren we eerst jullie wensen en onderzoek of we een goede match zijn.

 ‘Zeer leerzaam en geen saaie les, dagen vlogen voorbij, veel gezelligheid’

Deelnemer Adrie, werkt in de ‘verkeersmaatregelen’, Starttraining (3 dagen, 8 dagdelen!)