hielke-boersma-hbuor--96x96.png

Spelen met de Elementen: omarmen en koesteren!

delen
delen
delen
delen
Facebook

Wanneer voelde jij jezelf zo vrij als een vogel binnen jouw OR en kon je weerstand/tegenslag en negativiteit omarmen en koesteren?

Gisteren liep ik in de regen en de harde wind te wandelen met mijn volwassen dochter en zag de vogels heerlijk door de lucht heen scheren, volop aan het spelen leek het wel. Water en harde windvlagen gaven hen alleen maar meer plezier leek het. Wat heerlijk om zo met de krachten om je heen te kunnen spelen, ervan genieten, er niet tegen vechten maar ze omarmen en koesteren zodat ze voor je werken in plaats van tegen je. Wat doen die vogels anders dan wij vroeg ik me af?

Althans, gisteren genoot ik ook van de krachten van de wind en het water. Maar vandaag was ik alweer aan het vechten tegen deadlines en vele zaken die om aandacht vragen.

Wat zou het fijn zijn om altijd die vrijheid te voelen, zelf keuzes te maken en niet afhankelijk te zijn van wat anderen doen of vinden. Niet omdat ik geen verplichtingen of deadlines aan wil gaan. Nee, het gaat mij om die mindset die ervoor zorgt dat je juist geladen en vrolijk wordt van weerstand en onverwachte stortbuien die je niet kan kiezen en waar je slechts op voorbereid kan zijn en soms ook helemaal niet, want een regenjas is leuk maar als de wind zo hard is dat de regen horizontaal aan je voorbijtrekt wordt je toch behoorlijk nat.

Maar zo’n regenjas is dus de bescherming en de voorbereiding die je kan gebruiken en die je ook voldoende beschermt tegen onverwachte stortbuien, wel een natte broek maar niet doorweekt. Dan blijf je warm en kan je toch lekker door! Dan kan je de elementen omarmen en koesteren.

In mijn werk en privé heb ik dat ook best aardig voor elkaar, het gaat in deze tijd, Coronatijd slecht qua omzet, maar ik ervaar een enorme ruimte om dingen te ontwikkelen. Als ondernemer had ik wel een financiële buffer, al vanaf mijn start 5 jaar geleden, en dat maakt dat ik geen stress ervaar op dat vlak.

En juist nu heb ik de tijd om mijn stappenplan uit te werken tot een goed doordacht systeem. Het is helemaal klaar als regenjas voor OR-en. Zodat jullie de stormen kunnen omarmen en koesteren. Dus aantrekken en gaan zou ik zeggen dan kan ook jij er weer tegen aan. Want ook als OR loop je regelmatig in de harde wind en stortregens….. Dus stel je eens voor dat jij als OR-lid ook zo heerlijk kan spelen met de elementen? Zodat je die stevige confrontaties kan omarmen en koesteren. Hoe heerlijk zou dat zijn?

Wil je meer weten over de rol die jij kan vervullen in de OR?

 

Wil meer weten over die REGENJAS?

 

Reacties worden op prijs gesteld!

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ciska
Ciska
4 jaren geleden

Mooi blog Hielke! Ik ervaar vrij zijn al door de keuze genomen te hebben een eigen bedrijf te beginnen. Uiteraard loop voel ik de wind ook, maar niets is heerlijker om zelf te beslissen wat je mag , kan en moet doen.

Hielke Boersma
Hielke Boersma
4 jaren geleden
Antwoord aan  Ciska

Dank Ciska, helemaal mee eens. Heerlijk om in de wind te lopen en te ervaren dat je mag kiezen.

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x