hielke-boersma-hbuor--96x96.png

Plan nu (alvast) een evaluatiegesprek met je bestuurder

delen
delen
delen
delen
Facebook
OR en Bestuurder

Plan nu (alvast) een evaluatiegesprek met je bestuurder

 

Een evaluatiegesprek lijkt op een beoordelingsgesprek alleen dan wel gelijkwaardig en wederzijds. Het gaat over de samenwerking tussen de medezeggenschap en de bestuurder en eventueel ook over de relatie met de toezichthouder.  

 

Welke onderwerpen komen naar voren in het evaluatiegesprek met je bestuurder?

Je gaat elkaar beoordelen op basis van onderwerpen die je vooraf bepaald ook in samenspraak met je bestuurder. Voorbeelden van onderwerpen zijn:

1.    Informatievoorziening OR-Bestuurder en Bestuurder-OR.

2.    Moment waarop de OR betrokken wordt bij een advies of instemmingstraject.

3.    Resultaten en Successen van de OR en de samenwerking van de OR.

4.    Tijdsbesteding in de vergadering; welke onderwerpen kosten veel tijd, welke onderwerpen vindt de OR belangrijk te horen (Wet van Sinterklaas), wat wil de bestuurder graag van de OR weten. Willen jullie informeel moment in de vergadering?

5.    Hoe jullie omgaan met het informeel contact buiten de vergadering en hoe bevalt dat?

6.    Verwachtingen naar elkaar over gewenste resultaten en het nakomen van afspraken.

7.    Topverlopen trajecten en waarom.

8.    Minder verlopen trajecten en waarom.

 

Door een goed verslag te maken van dit evaluatiegesprek met je bestuurder kan je ook gedurende het jaar daarop terugvallen en onderwerpen opnieuw evalueren.

Kijk vooruit, het is een strategische keuze om het evaluatiegesprek met je bestuurder lang vooraf te plannen.

Plan het evaluatiegesprek met je bestuurder nu voor het eind van het jaar zodat je komende periode ook goede voorbeelden kan verzamelen om helder te maken waar het over gaat. Dit geldt ook voor de bestuurder.

Tips voor het evaluatiegesprek met je bestuurder

Houd de toon van het gesprek luchtig en zorg voor een informele setting dat maakt het gemakkelijker voor iedere deelnemer om zijn hart te luchten als dat moet. Er zijn nog veel meer tips voor dit overleg en als je hier meer over wil weten stuur dan een mailtje met je adres dan krijg je de reader toegestuurd waarin alles gebundeld is.

Jaarcontract OR

Klanten die een jaarcontract hebben bij mij kunnen dit onderwerp, het evaluatiegesprek met je bestuurder, op een trainingsdag aan de orde stellen dan bereiden we dit gesprek voor inclusief benodigd materiaal en tips. Dit kan live of online.

DB en Bestuurder evaluatie

Wil je jouw rol als Dagelijks bestuur evalueren? Dan kan je mij daarvoor ook benaderen. Al jaren train en begeleid ik voorzitters en secretarissen in hun werk als dagelijks bestuur van de OR. Jullie rol als DB kan ook zeker meespelen in het evaluatiegesprek met je bestuurder. 

Persoonlijke ontwikkeling maakt jouw positie in de OR sterker

HBU is continu bezig met het ontwikkelen van inzichten voor meer invloed voor de medezeggenschap. Dit gaat op alle gebieden van de medezeggenschap inclusief persoonlijk leiderschap om zorg te dragen dat jij je sterk en krachtig voelt binnen je rol in de OR maar ook daarbuiten natuurlijk.

Wil je hier meer over weten als OR of als individu stuur dan een mail en dan spreken we af, online of live. 

 

 

Reacties worden op prijs gesteld!

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x