hielke-boersma-hbuor--96x96.png

Roostervuistregels als criteria voor de OR om het werk zo gezond mogelijk te houden

delen
delen
delen
delen
Facebook
roostervuistregels-gezond-roosteren-voor-de-or-instemmingsrecht

Roostervuistregels

OR en duurzame inzetbaarheid: 11 aandachtspunten om het werk zo gezond en prettig mogelijk te houden voor je collega’s.

De werkroosters hebben grote impact op de gezondheid en werk-beleving van de medewerkers en dus op de inzetbaarheid van de collega's. De OR zet zich in voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

De keuzes die gemaakt worden bij het opstellen van de roosters kunnen zowel positief als negatief uitpakken. Daarom heeft de OR instemming op een wijziging van de roosters of de roosterregels.
Ondertussen zijn er vanuit de praktijk en de wetenschap een aantal vuistregels ontwikkeld om gezonder te roosteren. Het is aan de OR om deze vuistregels onder de aandacht te brengen als de werkgever hiermee onvoldoende rekening houdt of niet bekend mee is
 De kunst is om je van deze opties bewust te zijn, hun impact te kennen en weloverwogen keuzes te maken. De roostervuistregels helpen je daarbij. Ze geven 11 praktische aandachtspunten om het werk zo gezond en prettig mogelijk te houden.

Je kan de PDF uitprinten en delen met je collega’s die de roosters maken.

Je kan de PDF hier online vinden en zelf uitprinten

Wil je hulp bij het implementeren van de regels of bij het aangaan van het gesprek over duurzame inzetbaarheid neem dan even contact op en dan maken we een afspraak, de intake is gratis en als jullie daarmee geholpen zijn is het helemaal goed. Dus neem even contact op

Overige trainingen vind je hier

Reacties worden op prijs gesteld!

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x