hielke-boersma-hbuor--96x96.png

In gesprek met Harry Heijnen

delen
delen
delen
delen
Facebook
In gesprek met Harry Heijnen
Harry Heijnen voormalig voorzitter van de OR Sportbedrijf Arnhem deelt zijn ervaringen.                                                

HBU Case – Harry, Sportbedrijf Arnhem

Sportbedrijf Arnhem is dé onderneming als het aankomt op sport, bewegen en gezondheid. Dagelijks  stimuleert en faciliteert het bedrijf beweegmogelijkheden in Arnhemse wijken en helpt zij inwoners met een gezonde leefstijl. Over impact gesproken! Maar hoe zit het met de interne gezondheid van het bedrijf, specifiek de OR? Hij vertegenwoordigt immers de belangen van medewerkers en denken mee over breed uiteenlopende onderwerpen in het belang van het bedrijf. Harry Heijnen, voormalig functioneel beheerder en OR-voorzitter bij Sportbedrijf Arnhem, deelt in dit artikel zijn ervaringen met HBU Training en Advies.

De meerwaarde van een professionele OR

Toen Harry voor het eerst begon als OR-lid werkten Sportbedrijf Arnhem en HBU Training en Advies al samen. Het bedrijf ziet namelijk de meerwaarde in van een professionele OR, inclusief de bijbehorende groei en ontwikkeling van leden dankzij trainingen en coaching.  Zo krijgen nieuwe OR-leden van het bedrijf allemaal een startcursus, bestaande leden een opfriscursus én biedt HBU Training en Advies ondersteuning aan OR-leden wanneer zij zich moeten ontfermen over bijvoorbeeld zware instemmingsverzoeken. Voor Harry was de startcursus dan ook het eerste contactmoment met Hielke van HBU Training en Advies. Dat contact is uiteindelijk aangebleven, waar Harry inmiddels nauw samenwerkt met Hielke: “In het begin heb ik veel contact gehad met Hielke. Dat was de ene keer een simpel belletje van tien minuten en de andere keer een Teams gesprek van een uur. Wat ik vooral prettig vind is dat ik over alles kan sparren met Hielke, hij geeft bruikbaar advies en houd mij een spiegel voor wanneer nodig.” 

Ruimte voor groei en persoonlijke ontwikkeling

Een OR is altijd gebaat bij een training. Zij het op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, al dan niet voor het leren van essentiële gesprekstechnieken voor een gezonde dialoog met de bestuurder. Maar ook de voorzitter in zijn unieke rol kan veel baat hebben bij 1-op-1 coaching en training. “Vooral in mijn rol als voorzitter heb ik veel geleerd van Hielke’s coaching, deze heb ik als heel prettig ervaren. Hielke hangt nergens een oordeel aan en weet altijd de juiste vragen te stellen.” Doordat Hielke een ontvankelijke en open cultuur creëert binnen de OR van Sportbedrijf Arnhem voelen de leden, en Harry in zijn rol als voorzitter, zich vrij om vragen te stellen. “De samenwerking is heel prettig omdat je in een open sfeer terecht komt. Het maakt niet uit als je dingen dubbel vraagt: je bent veilig. Je krijgt daardoor de ruimte om te groeien en jezelf binnen de OR te ontwikkelen. Hielke staat daarbij open voor de persoonlijke ontwikkeling van alle leden. Dat typeert hem.” Ook merken de OR-leden een aanzienlijk verschil tussen Hielke en andere trainers: “Vaak komen trainers hun verhaal doen, bij Hielke is dat anders. Hij wil je als persoon laten groeien. Dat is een enorm pluspunt, vooral om dat het de gehele OR naar een hoger, professioneler, niveau tilt.”  

De meerwaarde van een professionele OR

Een goed functionerende OR weet wat er van ze wordt verwacht en heeft de juiste competenties om hierop in te spelen. Alleen op deze manier kan de OR de belangen van werknemers het beste behartigen en de strategische doelen van de organisatie waarborgen. Voor de OR van Sportbedrijf Arnhem was dat niet mogelijk zonder de ondersteuning van Hielke. “Als OR zijn we beter op elkaar ingespeeld, ons advies en ondersteuning aan de bestuurder zijn nu écht van meerwaarde. Dat merken we ook aan de bestuurder zelf.” Kortom, dankzij Hielke levert de OR van Sportbedrijf Arnhem nu de juiste input op basis van eerlijke en heldere communicatie. De adviezen vanuit de OR zijn daarbij een stuk pragmatischer geworden en makkelijk toepasbaar in de praktijk. Of in de woorden van Harry: “Hielke helpt ons de puntjes op de ‘i’ te zetten, dan merk je dat je iemand achter je hebt staan die je helpt groeien en ontwikkelen.” 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden of wil je graag weten wat HBU Training & Advies voor jouw OR kan doen? Neem dan contact op, dan maken we samen een plan.

Reacties worden op prijs gesteld!

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x