hielke-boersma-hbuor--96x96.png

Met kennis over je talenten haal je meer uit je OR-team

delen
delen
delen
delen
Facebook

Als DB (dagelijks bestuur) van de OR  is het belangrijk om te begrijpen wat je collega's in de OR, motiveert. 

Hieronder een korte manier waarop je dat zou kunnen doen aan de hand van de theorie van Daniel Pink.  

Daniel Pink geeft aan dat de drie belangrijkste factoren zijn; Autonomy, Mastery en Purpose. 

 Autonomy

De mogelijkheid voor OR-leden om eigen beslissingen te nemen en controle over het eigen werk te hebben, is cruciaal voor een gevoel van zeggenschap en eigenaarschap. 

Hoe doe je dat als DB nu, welke vrijheid heeft een OR-lid om zijn eigen keuzes te maken en die voor te leggen aan de groep?

 Mastery

Verwijst naar specialist worden in je vakgebied, jij bent de expert. Mastery gaat ook over persoonlijke ontwikkelen. Niet stil willen staan.

De ontwikkeling van jezelf gaat altijd in fasen, een bekend patroon is het diabolo patroon. Vanuit een brede basis ga je je specialiseren in een bepaald gebied waarna (vanuit dat smalle punt van de diabolo) je je weer gaat verdiepen in een breder aandachtsgebied..

Binnen de OR kan een lid een specialisme ontwikkelen. Hoe doe jij dat binnen de OR?

 Purpose

Werken vanuit purpose is belangrijk; het geeft een gevoel van richting in het werk. Het versterkt het gevoel van verbinding met de missie en doelen van de organisatie. Het geeft een dieper begrip van de waarde en impact van onze bijdrage. 

Purpose is iets dat je moet ontdekken bij jezelf. Alleen door veel verschillende dingen te doen en ervaren weet je op een gegeven moment wat jouw doel, purpose is. Experimenteren binnen de OR kan jou dus verder helpen je purpose te ontdekken.

Maar ook je talenten op een leuke en vooral energiegevende manier met elkaar ontdekken en inzetten is zeer de moeite waard heb ik geleerd. En hierin kunnen jullie veel zelf doen en ontdekken. 

Ga hierover in gesprek met je DB-leden en bedenk hoe je dit voor jouw OR kan organiseren. Bedenk, probeer en leer. Dan kom je verder, als jullie maar in beweging blijven. 

Tenslotte is er nog een manier om jouw eigen talenten te ontdekken en optimaal te kunnen werken volgens het gedachtengoed van Pink. 

Het VerticalQ (VQ) assessment helpt jullie te ontdekken wat jouw talenten en superpowers zijn. Wanneer je deze kent, is kun je je verder ontwikkelen vanuit wat je energie geeft omdat daar je talent ligt.  Dan ga je moeiteloos werken vanuit je eigen natuurlijke kracht en is je verbinden aan een purpose eenvoudig te bereiken. Dan leer je ook waar je minder energie van krijgt en waarom.

Vaak weet jij wat er nodig is om te komen tot de juiste oplossing en wordt er vervolgens iets anders gekozen. Vanuit VQ is er een werkwijze die een teamsamenstelling stimuleert waarbij het niet over de hiërarchie gaat maar over degene die het het beste weet. Prettig toch.

Leiderschap op basis van resultaten uit het verleden en als doorgetrokken lijn vanuit het verleden omdat het altijd zo ging is vaak ook niet meer te begrijpen in de huidige context. Wat een beroemd gezegde hierover zegt is: ‘Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’. Dat wil niet zeggen dat je volledig zonder plan moet werken, juist niet. Wat je wel wil is dat er gezamenlijk een richting bepaald wordt op basis van gezamenlijke inzichten en dat samen op reis gaat om het er beste uit te halen!

Managers die jullie alleen afrekenen op je KPI’s…..cijfers tellen en vooral vanaf afstand bepalen hoe het er voorstaat. Vanuit vele zeer wijze leiderschapstheorie-en is aanwezigheid, present zijn een van de belangrijkste elementen om te bepalen hoe het met jou gaat. Niet met je cijfers maar met je persoon. Hoe je het meeste kan halen uit jezelf ten behoeve van jezelf en de organisatie. Want je kan niet voor een ander zorgen als je niet goed voor jezelf kan zorgen. En daarmee bedoel ik niet dat je zelfzuchtig moet zijn uiteraard.

Gevoel of je meerdere intelligenties inzetten in de organisatie is voor velen van ons nog een ver van mijn bed show. Toch is al overtuigend aangetoond dat als je als CEO het goede voorbeeld geeft en je gevoel inzet om mede de koers te bepalen er op alle vlakken en prettiger organisatie ontstaat. Met de kennis van je lijf, het machtige instrument dat jij altijd bij je hebt, kan je dus veel meer bereiken.

Als hoofd-hart-buik specialist en VQ practioner kan ik je helpen jouw voorkeurstalenten te ontdekken waarna je nog beter je rol kan pakken in je (OR) team, thuis of in welke omgeving dan ook. 

Wil je hier meer over weten? Bel of mail voor een afspraak. Als ik bij je langskom kan ik je gelijk laten ervaren hoe het is om in je kracht te staan. Of wanneer je dat niet doet natuurlijk!   

Ik heb een mooi kennismakingsaanbod voor jullie dus vraag daarnaar! 

Dus bel 06 151 89 257

Of mail naar hielke@hbuor.nl

 

 

Reacties worden op prijs gesteld!

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x