hielke-boersma-hbuor--96x96.png

Nieuwe Re intergratie regeling per 1 juli 2023

delen
delen
delen
delen
Facebook
zieke medewerker

Vanaf 1 juli 2023 zijn werkgevers en werknemers verplicht om hun visie op het re-integratietraject te geven. Het is van groot belang dat de re-integratie van zieke werknemers zo soepel mogelijk verloopt, en daar dragen zowel werkgevers als werknemers een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor. Het gesprek tussen werkgever en werknemer speelt hierbij een essentiële rol. Om dit gesprek te bevorderen, is het nu verplicht voor werkgevers en werknemers om hun visie op het re-integratietraject te delen.

Het is van belang dat werkgevers en werknemers hun standpunt over de re-integratie-afspraken op verschillende momenten vastleggen, zoals bij het opstellen en bijstellen van het gezamenlijke plan van aanpak en bij de evaluatie na het eerste jaar. Deze visie heeft betrekking op zowel de korte als de lange termijn, en kan indien nodig regelmatig worden herzien door zowel de werkgever als de werknemer.

De nieuwe regeling formaliseert wat vaak al in de praktijk gebeurt. Het doel is om het gesprek over de re-integratie tussen werkgever en werknemer te stimuleren en zo bij te dragen aan een succesvol traject. 

Let wel op dat de verplichting om de visies op het re-integratietraject toe te voegen alleen van toepassing is op documenten die na 1 juli 2023 zijn opgesteld. Deze nieuwe regeling is onlangs gepubliceerd in de Staatscourant.

De OR heeft instemmingsrecht op deze regeling. Het gaat in voor alleen de nieuwe trajecten dus hopelijk voor jullie duurt het even voordat je hier tegen aan loopt als OR.

Wil je weten hoe je het gesprek hierover gaan met de bestuurder of HR?

Vraag mij gerust om hulp?

Zeker omdat mijn advies is om niet te refereren aan de wet; Don't mention the WOR;)

Met behulp van mijn 5 stappenplan kan je hier altijid goed mee overweg.

Wil je dat stappenplan ontvangen ? Stuur mij een mail en het komt naar je toe.

Hielke@hbuor.nl

0615189257

Reacties worden op prijs gesteld!

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x