PVT-cursus: Haal het maximale uit jouw personeelsvertegenwoordiging

PVT oprichten: tijd voor het echte werk

Jij voelt je betrokken bij jouw bedrijf of organisatie. Je wilt het beste voor jouw collega’s, de organisatie, de bestuurder en jezelf. Dus zit je in de personeelsvertegenwoordiging. Maar er komt toch aardig wat bij kijken. Wat meer bagage op dit gebied zou welkom zijn. Zodat je ook echt resultaat ziet van jouw inzet. Onze OR-adviseur gaat jou daarbij helpen.

Wil je een PVT oprichten of heb je dat al gedaan? Dan kun je waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. Wat mag je en hoe doe je dat? Wat zijn jouw rechten en plichten? En hoe ga je jouw collega’s enthousiasmeren om input te leveren?
Dit en meer leer je tijdens ons PVT-cursus op maat.

PVT-cursus: dit weet en kun jij straks

Jij wilt leren hoe je als PVT invloed hebt op die onderwerpen die jij en jouw collega’s belangrijk vinden. Op een praktische en humoristische manier leer jij alle kneepjes van het PVT-vak. Of je nou nieuw of meer ervaren bent. 

Na onze PVT-cursus: 

Weet jij precies wat een personeelsvertegenwoordiging moet en kan (WOR)

Aan de hand van jullie eigen praktijk leg ik de voor de PVT belangrijkste artikelen van de WOR uit. Zodat jij met je eigen voorbeeld in gedachten aan het werk kan na de cursus.

Lukt het je beter om input van collega’s te krijgen

Met mijn stappenplan kan je bij met je collega's doelgericht in gesprek om zodoende draagvlak en ambassadeurs te krijgen voor jouw werk als PVT lid.

Heb je een begin gemaakt met jouw werk- en jaarplan 

Zoals bij het A-Team, er hoort gewoon een plan bij. Door gebruik te maken van mijn formats en voorbeelden kan jij snel met jouw onderwerp een overzichtelijke planning maken die je kan delen met je collega's en bestuurder. Zo weet iedereen wat ze kunnen verwachten van de PVT. Fijn toch!

Staat er een hecht PVT-team met een duidelijke taakverdeling 

Elke samenwerking vraagt om afstemming en het verdelen van taken. Door met elkaar in gesprek te gaan en samen te werken komen jullie tot een verdeling van de taken die past bij ieders kennis, kunde en ambitie. Ik help jullie met de juiste vragen en opdrachten.

Laat jij de directeur zien dat een PVT een zelfstandige mening en positie heeft

Als trainer en adviseur ben ik regelmatig in gesprek met bestuurders/directeuren. Zij vertellen mij dat ze graag helderheid, transparantie nastreven en willen weten wat de vertegenwoordiging vindt. Vragen stellen hoort daar maar voor een deel bij. Door gebruik te maken van de stappen van de Essentie komen jullie dichter bij je doel. Goede inhoudelijke gesprekken op het juiste moment.

Het stappenplan van de Essentie van de medezeggenschap

De methode voor alle medezeggenschappers om effectief en met passie je werk te doen. Tijdens de training vertel ik je per stap over de diverse onderdelen die daar deel van uit maken.

Naast de rechten, plichten en functie van de PVT kregen we praktische informatie. We zijn meteen enthousiast aan de slag gegaan met concrete actiepunten, rolverdeling binnen ons team, werkwijze en SMART-aanpak.

André Otterspeer, secretaris

PVT Kraan Bouwcomputing B.V.

Op maat gemaakt

Onze een- of meerdaagse cursus voor de personeelsvertegenwoordiging is altijd op maat gemaakt. Geen organisatie is hetzelfde; er zijn altijd specifieke uitdagingen en een eigen dynamiek.
Samen met jou bepalen we hoe de PVT-cursus eruit moet zien. Daarna ontvang je een programma -voorstel en een overzicht van de kosten. De training kan soms plaatsvinden bij jou op het werk. Scheelt weer reistijd.
Ons advies is om meerdaagse trainingen buiten de deur te organiseren. Maak je gebruik van een jaarprogramma dan kunnen we locaties vaak makkelijker organiseren.

Wij komen gratis en vrijblijvend bij je langs voor een kennismakingsgesprek

Meer weten over De PVT-cursus?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Waarom wil je deze training volgen?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen? Laat het ons weten 

Heb je nog een vraag of wil je meer informatie over ons aanbod? Bel, app of mail ons gerust. We helpen je graag verder. Voordat we een intake plannen, inventariseren we eerst jullie wensen en onderzoek of we een goede match zijn.

Zeer leerzaam en geen saaie les, dagen vlogen voorbij, veel gezelligheid

Starttraining (3 dagen, 8 dagdelen!)

Adrie

werkt in de 'verkeersmaatregelen'