OR-adviseur Hielke Boersma en HBU

Training medezeggenschap waar je leert, lacht en in actie komt !

Over Hielke

HBU Training & Advies wordt gerund door mij, OR-adviseur Hielke Boersma. Iemand die begon in de economie, via de marketing overstapte naar sales en eindigde bij rechten en persoonlijke ontwikkeling (op mijn LinkedIn-profiel lees je mijn hele cv).

Voor jou lijken dit misschien rare bokkesprongen, voor mij was het allemaal heel logisch. Alles wat mij voldoening geeft, zit in deze stappen: processen verbeteren, anderen overtuigen en mensen helpen. Voeg daar het juridische element aan toe en de puzzelstukjes vielen in 2003 in elkaar: ik word trainer medezeggenschap. Sinds 2015 met mijn eigen bureau. Met HBU werk ik samen met diverse gespecialiseerde trainers en adviseurs.
En sinds kort met MZOO, hét platform voor Medezeggenschap online.

Wat kun je verwachten? 

Trainen en jou dingen (aan)leren, dat doe ik op mijn geheel eigen manier. Ik werk graag met mensen die in beweging willen komen. Die durven experimenteren en openstaan voor verandering en feedback op hun aanpak. Mensen die ik op een humoristische wijze een spiegel mag voorhouden. Ik wil dat je naar huis gaat met een berg inspiratie en een actieplan waar je meteen mee aan de slag kunt

Bij onze trainingen dus geen presentaties over wetten, regels en procedures, maar samen met jouw collega’s aan de bak met de het stappen plan: Essentie van Medezeggenschap. Er wordt serieus geleerd mét plezier. In slaap vallen is er niet bij. 

De trainer heeft veel ervaring en kennis. Hij kan goed peilen waar de behoefte van de groep ligt en zorgt ervoor dat je als team echt een stap verder komt. Een cursus die zowel leerzaam als leuk is.

Charita Dijkgraag

Gemeente Amsterdam

OR-adviseur: Gratis? Ja soms wel

Ik houd ervan om mijn kennis met anderen te delen. En ook al kom ik uit de sales; daar hoeft niet altijd iets tegenover te staan. Mijn hulp als OR-adviseur hoeft dus niet per definitie geld in het laatje te brengen. Vaak kan ik jou helpen door het delen van mijn ervaringen, tips en tricks, en het geven van advies of het opsturen van een document. Je zit bij mij dus nooit meteen aan een training medezeggenschap vast. Wel vind ik het leuk om met je in contact te blijven en af en toe langs te komen. Ik hou ook van autorijden dus nodig mij uit. Geen probleem.

'Wat ik gratis aan jou geef komt via een andere weg weer bij mij terug, dat is waarin ik geloof.'

Dus schroom niet, probeer het eens! Wat is het ergste dat je kan overkomen? Dus stel je vraag!

HBU werkt samen met andere trainers voor continuïteit en deskundigheid

Wil je een training? Ook dan kom ik eerst even langs. Wat heb jij als (C)OR of PVT nodig? Welke onderwerpen spelen? Na ons gesprek doe ik een voorstel voor een OR-opleiding op maat. Mijn doel is dat jij na de training zelfstandig aan de slag kunt met alles wat je hebt geleerd. Als jij specifieke onderwerpen, zoals bijvoorbeeld pensioen wilt behandelen, schakel ik een expert op dat vlak in. Ik werk namelijk niet alleen, maar heb een team van OR-adviseurs om me heen, elk met hun eigen expertise. Zo weet jij zeker dat er altijd iemand voor de groep staat die écht verstand van jouw zaken heeft.